Hankkeen kuvaus

Innovatiivisiin oppimisratkaisuihin uudistuvilla rakenteilla ja osaamisen kehittämisellä (INNO-OPPI) on Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä Osaava-rahoituksella toteutettava hanke, jonka tavoitteena on löytää ja kehittää uudenlaisia, erityisesti vapaan sivistystyön opetus- ja ohjaustilanteisiin soveltuvia oppimisratkaisuja opetustoimen henkilöstön osaamista kehittämällä.

INNO-OPPI -hankkeessa ovat mukana Auralan kansalaisopisto, Auranlaakson kansalaisopisto, Kaarinan kansalaisopisto, Liedon-Tarvasjoen kansalaisopisto, Loimaan työväenopisto, Naantalin opisto, Paimion opisto, Raision työväenopisto, Saariston kansalaisopisto sekä Väståbolands Medborgarinstitut. Hanketta koordinoi Kaarinan kansalaisopisto.

Osaamisen kehittämisellä uusiin oppimisratkaisuihin 

 

Hankkeessa pyritään edistämään osaamisen kehittämisessä sovellettavien uusien ja innovatiivisten rakenteiden ja toimintamallien luomista sekä toimivien ja pysyvien täydennyskoulutusratkaisujen synnyttämistä. Näihin tavoitteisiin pyritään mm. organisoimalla ja toteuttamalla kaikille henkilöstöryhmille oikein suunnattua ja ajankohtaista täydennyskoulutusta, joka parantaa kokonaisvaltaisesti koko oppilaitosverkoston henkilöstön työhyvinvointia ammatillisen osaamisen kasvun ja yhteisöllisyyden lisääntymisen kautta sekä luo osaamisen kehittämiseen suunnitelmallisuutta ja jatkuvuutta.

Hankkeen päätavoitteena on erityisesti vapaan sivistystyön tavoitteisiin ja arvoihin soveltuvan osaamisen kehittämisen mallin räätälöiminen sekä täydennyskoulutuksen suunnittelu eri henkilöstöryhmille ko. mallissa määriteltävien tavoitteiden mukaisesti.

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön edistäminen 


Erityisenä painopistealueena hankkeessa on tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön edistäminen. TVT-osaamista pyritään kehittämään ja ylläpitämään verkostoitumalla opetusalan toimijoihin ja täydennyskoulutuksen tuottajiin, joilla on kokemusta ja näyttöä erityisesti tieto- ja viestintätekniikan sekä virtuaalisten oppimisympäristöjen käytöstä oppimisen tukena.

Työpajat 

 

Kehittämistoiminnan konkreettiset tavoitteet on määritelty tarkemmin työpajakuvauksissa:

Työpaja 1. Osaamisen johtaminen, case: TVT-johtaminen
Työpaja 2. Kurssihautomosta yhteisöllisyyttä ja uusia innovaatioita kurssitarjontaan
Työpaja 3. Oman osaamisen kehittäminen ja verkostoituminen osana työhyvinvointia

Koulutuskalenterista löytyvät hankkeessa järjestettävien koulutustilaisuuksien ja -päivien tavoitteet, sisällöt ja ajankohdat.

Ei kommentteja: